CZK
EUR

Certifikace Výpočtu uhlíkové stopy WT WINTECH

Od května 2024 máme ve WT WINTECH certifikaci Výpočtu uhlíkové stopy společnosti. Připojujeme se tak k závazku Evropské komise v rámci Zelené dohody ke snížení emise skleníkových plynů. Pro společnost naší velikosti není dle evropské směrnice CSRD nefinanční reporting včetně výpočtu uhlíkové stopy povinný. My se ale domníváme, že je to důležité, proto jsme tento první krok podnikli.

Protokol výpočtu uhlíkové stopy

Audit uhlíkové stopy nám zpracovala společnost Green0meter podle mezinárodních standardů GHG Protocol a ISO 14064, a to v celém rozsahu (Scope 1, 2, 3). Do výpočtů uhlíkové stopy WT WINTECH byly zahrnuty zdroje přímých a nepřímých emisí, včetně nakoupené energie. Výsledkem auditu je „Protokol výpočtu uhlíkové stopy WT WINTECH a.s. za rok 2023“, který je k dispozici na našich webových stránkách.

Vysvětlivky

CSRD = Směrnice Evropského parlamentu „Corporate Sustainability Reporting Directive“ nastavující pravidla pro reportování nefinančních dat. Nefinanční reportování se týká životního prostředí (např. uhlíková stopa podniku), sociální odpovědnosti firmy a kvality řízení firmy.

CZK
EUR
Přihlášení zavřít